Tárgyi eszközök értékelése

Tárgyi eszközök értékelése

Fejlessze cégét ésszerűen javainak vagyonértékelésével!

Amennyiben cégvezetőként vállalkozása számára vásárolna vagy lízingelne valamilyen műszaki eszközt, berendezést, irodagépet vagy más tárgyi eszközt, fontos, hogy tisztában legyen annak piaci értékével. Dicséretes, hogy cége elegendő anyagi forrással rendelkezik a fejlődéshez vagy a géppark bővítéséhez: így biztosan nem szeretné elherdálni ezt az összeget, és indokolatlanul sokat költeni az adott berendezésre.

Hitelfedezetként használt javak értékbecslése

Szintén szüksége lehet céges vagy saját tulajdonú vagyontárgyai értékbecslésére, ha például hitelfedezetként vagy önerő gyanánt használná őket. Amennyiben egy EU-s pályázaton szeretne forrást szerezni cége fejlesztéséhez, ugyancsak vagyonértékelést kell készíttetnie az elnyert összegből megvásárolni kívánt tárgyi eszközökről, műszaki berendezésekről, termelő gépsorokról, munkagépekről, irodagépekről vagy egyéb speciális gépekről.

Hozza meg a legjobb döntést vásárláskor vagy értékesítéskor

Tapasztalt értékbecslő munkatársaink a vagyonértékelés során megvizsgálják az adott eszköz, berendezés vagy technológia használati vagy funkcionális értékét, figyelembe véve az eszközhöz kapcsolódó összes költséget, a tartozékok értékét, valamint a használati feltételek biztosításának megteremtését. A vagyonértékelésnek pont az a célja, hogy Önt illetve vállalkozását a lehető legjobb és legtöbb információval segítse.

Gyakori esetek közé tartozik az értékhelyesbítés, vagy bővítésnél, technológiai váltásnál, a teljes géppark felmérése, esetleg a már ‘0 Ft’-ra amortizált gépek újraértékelése, hiszen ezek a gépek még üzemben vannak, és amortizációs tartalékkal rendelkeznek.

Amennyiben a tárgyi eszközök értékének felbecsléséhez, vagyonértékeléséhez szakértő segítségre van szüksége, keressen meg minket most!