zoldhaz

Energiatakarékossági projekt előkészítése

Épületenergetikai felmérés -tanúsítás

A felmérés -tanúsítás során elvégzett vizsgálat képet ad az épületről, megadja az energetikai minőség szerinti besorolás (BS) értéket mely megmutatja, hogy a vizsgált épület energiafogyasztása hány százaléka, egy, az érvényes szabályozások szerinti követelményeknek megfelelő épület energiafogyasztásának. (176/2008 VI.30. Korm. rendelet). A javaslatokat adunk az energiahatékonysági beavatkozásokra.

Energiahatékonyságot szolgáló kezdeményezések gyakorlati elindítása

Energetikai audit – beruházási döntés előkészítés

1.-es szintű energetikai audit – kis költségű energetikai felmérés – becslés

2.-es szintű energetikai audit – közepes költségű energetikai felmérés és veszteségfeltárás

3.-as szintű energetikai audit és megvalósíthatósági tanulmány – pályázathoz, műszaki tervekhez és pénzügyi konstrukciókhoz

Megtakarítás és költségek számítása

A Megvalósíthatósági Tanulmány (MT)

Miután felmértük hol érdemes és optimális energiahatékonysági beavatkozást végezni, körbe kell járni megvannak-e a korszerűsítés műszaki, pénzügyi és jogi feltételei? Ennek eszköze a Megvalósíthatósági Tanulmány. A Megvalósíthatósági Tanulmány megelőzi a pályázatírási, engedélyezési, részletes tervezési tevékenységet. Arra keres választ, hogy a projekt műszaki, jogi, és pénzügyi szempontból reális-e, megvalósítható-e. A Tanulmány előtervek alapján is készülhet, nem szükséges (csak ha pályázati előírás) részletes tervdokumentáció.

Ennek során:

  • leírjuk a projektet, műszakilag definiáljuk a szükséges beruházásokat
  • energetikai számításokat végzünk
  • megtérüléseket számolunk
  • egyéb pénzügyi mutatókat képezünk
  • ütemterveket készítünk
  • tervezzük a projekt fenntarthatóságát
  • figyelünk az esélyegyenlőségre
  • pénzügyileg megalapozzuk
  • vizsgáljuk a hatósági és egyéb engedélyeket

A Tanulmány elkészítéséhez elsősorban energetikai szakértő szükséges akinek kitekintése van a legmodernebb energiahatékonysági  beavatkozások területére, ért ezek pénzügyi megközelítéséhez, több javaslatot is tud adni a korszerűsítésre. Egy KEOP típusú pályázat 80%-át teszi ki a Megvalósíthatósági Tanulmány, ezt értékeli alapvetően a támogatás Közreműködő Szervezete!

Kérje ajánlatunkat az energetikai célok elérésében, vegye fel velünk a kapcsolatot, most!vegye fel velünk a kapcsolatot, most!