Különleges ingatlanok értékbecslése

Különleges ingatlanok értékbecslése

Különleges ingatlanok értékbecslése

Az e csoportba tartozó ingatlanok legnagyobb különlegessége, hogy piaci körülmények között egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan forgalomképesek, „piaci értéküket” azonban sok esetben meg kell határozni. Ilyen ingatlanok az önkormányzati, vagy állami intézmények, iskola, óvoda, kórház, de ide tartoznak a közutak, tereptárgyak és a közművek is.

A különleges ingatlanok különleges gondosságot is jelentenek az ingatlan értékbecslés lefolytatásában, melyhez elengedhetetlen a szakmai tapasztalat és felkészültség!

A műemlékek értékbecslése

A műemlék ingatlanokat külön csoportba soroljuk, mert itt a társadalom különös jelentőséget tulajdonít számukra. Fontos milyen stílusban épült, az épület egyedisége, tervezője, a történelmi kor. Ezen ingatlanoknak gyakran turistalátványosságok, és arculatalakító hatásuk is van. Gondoljunk csak a Gresham palotára, vagy az Országházra.

Az értékbecslés igazi kihívás, hiszen nem mindegy egy-egy esetben milyen jelentőséget tulajdonít az értékbecslő a műemlékeknek, milyen információkkal bír az adott ingatlanról és az hogyan mutatkozik meg a becsült értékben!

Önnek is hasonló ingatlanok értékbecslésére van szüksége, ne várjon tovább, kérjen visszahívást, vegye fel velünk a kapcsolatot!