Ipari ingatlan értékbecslés

Ipari ingatlan értékbecslés

Ipari ingatlan értékbecslés

Az ipari ingatlanok valamilyen gyártási folyamat, technológia számára épültek, illetve azok kiszolgálására irányulnak. Amikor egy gyár bezár funkcionálisan igen ritkán alkalmas egy új technológia befogadására. Ha mégis, jelentős a helyveszteség, csökken a kihasználtság. Ez a tény erős befolyást gyakorol az ingatlan piaci értékére.

Ennek megfelelően az ipari ingatlanok értékbecslése is több szakértelmet, több tapasztalatot és nagyobb rálátást igényel. A mai gazdasági körülmények között az ilyen típusú ingatlanok leginkább ipari parkokban összpontosulnak, hiszen ott van lehetőség a funkció bővítésére, és adottak a körülmények a fejlesztésre. A csarnokok már eleve úgy épülnek, hogy jól alakítható belső térrel rendelkezzenek, így növelik a funkcionalitást, és csökkentik az átalakítással járó költségeket. Ugyanakkor az előző ipari korszakban épült esetenként talajszennyezést is elszenvedett ingatlanok értéke nagyban függ attól a ténytől, hogy rendelkezik-e működési engedéllyel, a beépített technológia hasznosítható-e, funkcionálisan alkalmas-e az adott tevékenység elvégzésére, valamint gazdaságosan üzemeltethető-e.

Az ipari ingatlanok értékbecslése esetében ezért a szakértőnek meg kell vizsgálnia a jelen működés feltételeit, és funkcionálisan is értékelni kell az adott ingatlant.

Gyakran előfordul, hogy az ipari ingatlanok valamilyen beépített technológiával rendelkeznek. A technológia összeépült, szerves részét képezi az ingatlannak. Ez esetben a szakértőnek szét kell választani, hogy mely eszközök képezik az ipari ingatlan részét, és melyek azok az elemek, amiket külön kell értékelni tárgyi eszközként. A tárgyi eszközök értékelése magas szintű felkészültséget igényel az értékbecslőtől. Ha Önnek tárgyi eszköz értékbecslésre is szüksége van, az alábbi linken tovább olvashat róla. Tovább olvasok >>

Értékbecslés ipari ingatlanokról

Ha EU-s pályázatokhoz, vagy növekedési hitelhez szeretne jutni, nem árt igazságügyi szakértővel elvégeztetni az értékbecslést. Mi partnerek vagyunk ebben és rugalmasan kezeljük az Ön megbízását is! Kérjen ajánlatot, most!