Termőföld értékbecslés

Termőföld értékbecslés

Termőföld értékbecslés

Mezőgazdasági ingatlanok (termőföld, erdő, legelő, ültetvény, stb.) esetében is fontos megemlíteni az értékbecslés szükségességét. A földpiacot a kivárás jellemzi, aki mégis eladni, vagy venni kíván a hirdetményekben olvasható adatok alapján kénytelen döntést hozni. Azonban ezek általában nem tükrözik a feltételezhető piaci értéket.

Túl nagy a szórás, így az eladó általában magasabb áron hirdeti a kelleténél, aki pedig vásárolna legtöbbször kedvét szegi a megbízhatatlan, sokszor félrevezető információk sokasága. A termőföld nagy érték, és a jövőben még nagyobb érték lesz, ez adja mindennapjaink megélhetését, minőségi élelmiszereink alapanyagát, valamint lehetőséget a jövő generációjának!

Ön ne essen abba a hibába, hogy értékbecslés nélkül dönt, kérje termőföld értékbecslő szakértőink segítségét, most!

Kíváncsi rá, hogy mennyit ér a termőföldje?

Írjon nekünk, vagy kérjen visszahívást, mi megoldjuk rövid határidőn belül!

Kinek ajánljuk a termőföld értékbecslést?

  • Termőföld eladóknak, ha a korábban megszerzett (kárpótlás, öröklés, vétel, öröklés, stb.) termőföldjét el szeretné adni, és nem tudja mi lehet a piaci értéke.
  • Termőföld vásárlóknak, ha nem biztos abban, hogy a kínált termőföld valóban megéri-e az árát, és szeretné független termőföld értékbecslő véleményét is kikérni.
  • Tulajdonos gazdáknak, a pénzintézetek egyre inkább hitelezik a termőföldet, ezért önöknek szüksége lehet egy napra kész értékbecslésre. Kollégánk rendelkezik az agrárgazdasági és agrár-vidékfejlesztési szakterületen a szakértői tevékenység végzéséhez szükséges (I/2010. (I.14.) FVM rendeletben meghatározott) feltételekkel, és a PE/FE/1372-2/2017. nyilvántartási számon termőföld forgalmazás, termőföld értékbecslés szakterületen bejegyzésre került, (javasoljuk azonban a hitelintézet véleményének kikérését, mert lehet hogy csak szerződött partnertől fogadnak be termőföld értékbecslői szakvéleményt). A szakértői névjegyzék a Kormányhivatal honlapján elérhető!
  • Önkormányzatok, Polgármesteri Hivatalok részére, önkormányzati termőföldek adás-vételéhez, kisajátításhoz, belterületbe vonáshoz, egyéb hivatalos eljárások lefolytatásához.
  • Bankok, Takarékszövetkezetek, egyéb hitelintézetek, a hitelezés során a reális piaci érték, valamint a hitelbiztosítéki érték megállapításához.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Minden estben szükséges a tulajdoni lap, földhivatali térképmásolat, haszonbérleti szerződés (ha van). Az ültetvények, erdők tekintetében egyeztetés szükséges a további dokumentumokról. Forduljon hozzánk bizalommal, termőföld értékbecslést országosan vállalunk!