Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

Tegye vonzóbbá ingatlanát az érdeklődők számára energetikai tanúsítvánnyal!

Amennyiben értékesíteni szeretné ingatlanát, több lehetőség is a rendelkezésére áll ahhoz, hogy versenyképesebbé tegye azt a piacon, és előnyre tehessen szert a lakáskeresők körében. Növeli az ingatlan értékét például, ha felújítja azt, szigetelteti a nyílászárókat, felcsiszoltatja a padlót, vagy újrafesti a falakat.

Minden lakáseladásnál kötelező a tanúsítvány

Az érdeklődőnek szintén szimpatikusabb lesz a lakás, ha értesül annak alacsony fenntartási költségeiről. Az ingatlan energiafogyasztásának mértékét az energetikai tanúsítvány mutatja. 2012. január 1. óta az újépítésű ingatlanok, az egy évet meghaladó bérbeadás és a 100 négyzetméternél nagyobb alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületek mellett minden lakáseladáskor kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni, melynek segítségével az érdeklődők tájékozódhatnak az adott ingatlan energiafogyasztásáról.

Ha nemrég korszerűsített, érdemes új tanúsítványt készíttetnie

Az energiatanúsítvány érvényességi ideje 10 év; de akkor is érdemes lehet új tanúsítványt készíttetnünk, ha bár a jelenlegi nem vesztette még érvényét, az ingatlan az utóbbi időben jelentős mértékű korszerűsítésen esett át, így valószínűleg jobb besorolást kaphat. Amennyiben ingatlaneladás előtt, áll, készíttesse el az energetikai tanúsítványt 15 év tapasztalattal rendelkező szakembereinkkel; keressen meg minket most!