Jogi nyilatkozat

Jogi nyilatkozat

Kötbér megállapodás jelen weboldal tartalmi elemeinek, szövegeinek engedély nélküli másolásához/felhasználásához.

Oldal használata

https://ertekbecslesek.com/, http://www.e-ertekbecsles.hu, http://www.ertekbecsles-cegeknek.hu weboldalak Lakatos Ferenc (Szerző) kizárólagos szellemi terméke, és a CPR-Vagyonértékelő Kft. mint Jogtulajdonos.

A jelen weboldalakon található összes tartalom, beleértve a képeket, a grafikákat, a céglogót, a szöveges  tartalmakat, a hírlevél sorozatokat, a blog értesítőket, a letölthető tanulmányokat, az űrlapokat és ezekbe bele nem értendő szöveges vagy képes elemet a Szerző tulajdonát képezi és a szerzői jogi védelem alatt állnak.

A weboldalra való belépéssel, és olvasásával a látogató maradéktalanul és feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy a weboldal szerzőjének szellemi termékét képező tartalmakat, ha elolvassa azt kizárólag csak személyes információszerzésre használja fel.
A weboldal Szerzője és a Jogtulajdonos nem járul hozzá e közzétett tartalmak változatlan, vagy nagymértékben hasonló módon történő átdolgozásához vagy bármilyen nem magán célú felhasználásához. Ezen weboldalon található fotók, grafikák, céglogók sem használhatóak fel előzetes engedély nélkül saját termék, webhely, facebook profil reklámozására, akár üzletszerű, akár személyes célú hirdetésről van szó. A Szerző és Jogtulajdonos szándéka kifejezetten arra irányul, hogy semmilyen szerzői jogi tartalmát a nyilvánosság felé ne lehessen felhasználni.

A jogsértésekkel kapcsolatban a szerzői jogról szóló törvény (jelenleg 1999. évi LXXVI. számú tv), a polgári jogi törvény (jelenleg módosítás alatt, korábban 1959. évi IV. tv.), valamint, a weboldalon található feltételek és jognyilatkozat, egyéb kikötések vonatkoznak.

Felelősség kizárása

A weboldal Jogtulajdonosa nem vállal felelősséget az Ön számítógépét vagy egyéb tulajdonát érő közvetett, vagy közvetlen kárért (beleértve a vírustámadást is), amely a weboldalhoz való hozzáférés, annak használata, böngészése következtében, illetve bármely anyag, adat, szöveg, kép vagy videó letöltése következtében keletkezik be.

A weboldalhoz kapcsolódó bármely más internetes oldalon található sértő, bántó vagy jogellenes bejegyzésért, tartalomért, illusztrációért az oldal üzemeltetőjét és Jogtulajdonosát semmilyen felelősség nem terheli.

Jogsértések következményei

A Szerző és Jogtulajdonos ezúton tájékoztatja a weboldal látogatóját, hogy amennyiben weboldalunk tartalmát harmadik személynek tartalmában bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként nettó 200eft/nap/ azaz kettő-százezer forint, másolt oldal napidíj összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak (de legfeljebb nettó 8 millió forint).

Másolt tartalomnak minősül az is, ha az átvétel a teljes oldal tartalom 20%-nál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett szövegünket. Az átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen, kötbér megállapodást.

Tájékoztatom a weboldal látogatót, hogy a jogtalan felhasználást vagy közzétételt annak észlelésekor azonnal közjegyzői (közokiratban) ténytanúsítással fogom hitelesíteni, mely ellen a bizonyítás egy jogvitában elég nehéz! A kötbér összegét a weboldal elkészítése során befektetett munka és a weboldal hasznosítása során tervezett üzleti szempontok figyelemvételével határoztuk meg, és az nem minősül túlzónak. A kötbér az elmaradt haszon és a jó hírnév sérelmének átalánykompenzációja, a Jogtulajdonos azonban az ezen felüli más kárait is érvényesíti (ügyvédi, közjegyzői, bírósági, posta és egyéb költségek)

A jelen feltételek tudomásulvételével a felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jog és a weboldal Szerzőjének székhelye szerinti hatáskörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is.

A weboldal üzemeltetője és a Szerző és Jogtulajdonos adatai (aki a jogsértés esetén a kötbérre jogosult):

CPR-Vagyonértékelő Kft.

1085 Budapest, József körút 69.

Cégjegyzékszám: 01-09-942852

Adószám: 22771393-2-42